1/4/2024 - Adrian Roșian

Ateliere și anti-ateliere

Întâlnirile săptămânale AI3 sunt o formă de a ne cunoaște noi mai bine, comunitatea de IT din județul Alba, o metodă de a împărtăși ce știm, cum lucrăm, o modalitate de a forma noi conexiuni de business dar și o cale de a cunoaște comunitatea oamenilor activi din Alba Iulia și celelalte orașe din județ. Ce se întâmplă așadar la Atelierele și Anti-atelierele AI3?

Anti-atelierele

Sunt cele în care se întâmplă magia, prietenia și networkingul. Ne adunăm în preajma unui pahar de ceva mai mult sau mai puțin fermentat și ne cunoaștem, comunicăm noutăți, ne coagulăm în jurul vreunui proiect curent și interacționăm cu potențiali noi membri. Aceste întâlniri sunt informale, ușoare și, sperăm noi, vor fi și liantul nostru cu lumea bună creativă din județ. Aa, creativă? Nu v-am spus care e legătura?

Vedeți, noi credem că programarea și calculatoarele, deși îmbrăcate în haina strâmtă a ingineriei, sunt la origine creative. Și credem că întâlnirile cu membrii comunității artistice locale, în orice formă, sunt extrem de benefice unor sinergii speciale, cu rezultate potențiale de excepție. Știm că arta, neîngrădita, dă naștere formelor ingenioase de inginerie și management. Și sperăm să găsim colaborări de excepție în acest mariaj, de la IT-ul asigurând suport pentru activitățile culturale, până la a adăuga plus valoare produselor și serviciilor prin inserția de produse culturale valoroase. Și arta are și avantajul enorm că e fun, a lot of fun.

La anti-ateliere păstrăm limbajul clar, omenesc și lipsit de tehnicalități. Putem să ne grupăm în discuții aprinse și tehnice, dar aceste întâlniri sunt despre conexiuni noi. Sunt, așadar, locul perfect să vii să ne cunoști indiferent de domeniu, business și formare. În cel mai rău caz ai petrecut o seară faină în oraș.

Atelierele

Sunt locul unde we geek out. Aici e pe tematici, dar suntem tehnici și deliberați în discuții, cu scopul de a disemina cunoștințe și a ne ridica profesional unii pe alții. Avem 3 formate pe care dorim să le abordăm: share the stack, fuck-up nights și meet the community.

  • La share the stack prin rotație membrii prezintă ce fac ei, cum fac ei sau lucruri tehnice pe care le-au găsit interesante. De la software folosit, tehnici de development, arhitectură de sisteme și software, metode de management, finațare și gestiunea relației cu investitorii, staffing și business management, training, marketing, design, lista poate continua la infinit. Vrem să formăm o comunitate strânsă, în cadrul căreia să facem parteneriate valoroase și să găsim metode de a colabora, știind atuurile tuturor. Piața de IT este mare și în creștere, parteneriatele cu oameni și companii capabile sunt amplificatori de succes cu siguranță.
  • La fuck-up nights facem post-mortem pe probleme tehnice care ne-au cauzat nopți nedormite în trecut. Învățam din greșeli, aflăm metode de gestionare a situațiilor de criză, facem after-action-review pe o situație stânjenitoare și încercăm să vedem ce am fi putut face mai bine.
  • Pentru meet the community rezervăm timp pentru a aduce oaspeți de seamă la Atelier. Poate e o persoană remarcabilă din zona de business care vine și ne spune despre provocările pe care le întâmpină în activitatea curentă; poate e cineva din zona de investiții care dorește să ne unim eforturile pentru a crea un proiect grozav; poate sunt reprezentanții unor alte inițiative locale care au nevoie de suport IT - infinite possibilities in infinite combinations.

Te așteptăm (de obicei) în fiecare joi de la ora 18:00 la la locația desemnată în anunțul evenimentului!

Contactează-ne

Ai ceva să ne spui? Intră acum în legătură cu un membru AI3!

salut@ai3.ro

Bulevardul Revoluției 1989 1G

Asociația AI3, înregistrată sub numărul 8/04.03.2024 în RSAF, având CUI 49718128 și înscrisă în REC din 22.04.2024

Acceptăm donații și ne poti sprijini activitatea sau pur și simplu poți să ne urmărești în Social Media ca să ții pasul cu noi!